We’re renovating the penthouse, of the historic Snow Building, into a luxury home and the basement to accommodate a yoga studio and microbar for tenants’ use. We’ve been careful to preserve the historical uniqueness of this national landmark situated in the heart of downtown Durham. At the same time, we needed to provide accommodations for modern usage, with a nod to work life balance.

Penthouse Terrace

The terrace is an integral design feature, allowing the tenant to sit outside in the middle of downtown Durham in complete privacy. This design is ideal for for someone who values privacy but does not want to live far away from the bustling downtown scene.

Structured to provide shelter from the rain, the glass canopy is level with the ceiling on the inside. The Historical Society mandated the glass wall to prevent visibility from the street. The sides of the penthouse have solid walls to gain privacy, while the glass enclosure allows for amazing views of downtown Durham. The windows face north, filling the space with soft light.

The interior features a kitchen with a large island and an open living/dining space. The large master suite includes a sizeable bedroom and bathroom. In all, four bedrooms are being built, and a large stairway allows for a clean, open and airy entry way. Finally, zinc panels will be installed on the outside; these serve as a nod to the building’s art deco history while being made of a durable, modern material that will create an amazing patina over time.

Yoga Studio

A centered mind and healthy body are key to a productive work life and a happy personal one. The new yoga studio at Snow—with ample storage, and glass walls for an open, airy feel—will offer tenants a place to focus, regroup, and experience a sense of community.

Break Room Beneath Your Feet

Tucked away beneath the building, we’re adding a cozy break room with plenty of amenities. Renovations include a draft box—with beer on tap—and a bar island. We offer a micro market and free Starbucks coffee for tenants, and have planned an upgrade to the conference room.

Our aim is to create an experience that fosters greater enjoyment of the space and increases interaction between tenants. The increased excitement for our amenities further supports our ideals in creating spaces that inspire, making The Snow Building a unique destination.